Smeka tungan

 

Jag hade lämnat min hemstad för ett liv i Göteborg. Det som fanns att få på den tiden var ett rivningskontrakt i Haga. Ett rum och kök med toa på svalen. Inget bad, men min pappa hade köpt mig ett årskort på Valhallabadet.

 

I min trappuppgång bodde två fyllon, en knarkare, en prostituerad och ett äldre homosexuellt par med två pudlar. Och så jag då, ung och oerfaren, ensam och arbetslös. Främst ensam.

 

Jag var rädd att det skulle synas, så jag drog mig för att gå ut, åtminstone dagtid. Istället satt jag bakom nerdragna rullgardiner och skrev dikter om hat och självmord. Det var bara när det var dags att gå till arbetsförmedlingen, som jag smög ut från min lägenhet.

 

Det var där vi träffades. Samtidigt på väg ut med nya listan i händerna, råkade jag knuffa till henne. Hon snubblade och jag sade "förlåt", men hon bara log.
"Ingen fara!"
Långt lockigt guldhår och de blåaste ögon jag någonsin sett. Hon var oerhört vacker.
"Hittar du nåt?" Hon pekade på häftet i min hand. Jag kraxade till svar och ruskade på huvudet. Hon suckade. "Inte jag heller, det är hopplöst!" Så log hon igen. "Har du lust att följa med på en fika?"
Om jag hade! Men det kom inget ljud alls den här gången, bara ett nickande. Hon förstod ändå och vi gick iväg. Jag njöt av hennes närhet och önskade att jag vågat lägga armen om henne.

 

"Det här är mitt favoritställe", sade hon när vi slog oss ner långt in i lokalen, med våra tekoppar och kanelbullar. "Är du vegetarian?" Jag skakade på huvudet. "Inte jag heller, men jag funderar på att bli." "Jag med", sade jag. Inte för att jag hade tänkt det, men det lät bra och jag ville så intensivt ha något gemensamt med henne, vad det än vara månde.
"Det blir väl Lillhagen till slut", sade hon och bytte ämne. "Nej, varför skulle du hamna där", undrade jag och såg förmodligen förskräckt ut. Hon skrattade. "För att jobba, menar jag. Där behöver dom alltid folk, man jag tror inte att jag klarar att torka gamla tanter i ändan."
"Nej, inte jag heller", sade jag och var lycklig över att vi trodde likadant.

"Du är söt, vet du det", sade hon sedan medan hon tankfullt bet på bullen. Jag rodnade, överrumplad som jag blev kom jag mig inte för att återgälda komplimangen.
"Vad är det mest erotiska du vet?" Samtalet tog en ny överraskande vändning och min rodnad steg naturligt nog.
"Hår", fick jag i alla fall fram utan att ha tänkt igenom saken. Bröst borde jag kanske ha svarat för att vara sanningsenlig, men det vågade jag inte säga..
"Hår", svarade hon undrande och drog fingrarna genom sitt. "Är mitt hår erotiskt?". Jag nickade.
"Det säger du bara för att du vill ligga med mig!" Jag ville protestera men fick inte ihop ord till en bra mening, så jag skakade bara på huvudet. Det såg hon inte för hon hade vänt blicken bort mot fönstren och verkade plötsligt ha glömt min existens, med tankarna någonstans långt i fjärran.

 

Så vaknade hon till med ett ryck, vände sig mot mig och log. "Tungan!"
"Tungan?"

"Ja, tungan tycker jag är den mest erotiska kroppsdelen."

Hon blev tyst en stund, begrundande.

"Får jag se på din?"
Jag räckte tveksamt ut den, undrande om någon annan såg, men vi var de enda i den delen av lokalen. "Mer, längre ut", dirigerade hon och fick mig också att vicka den upp och ner, väta mina läppar, forma den till en strut och allt möjligt. Jag kände mig löjlig, men hon var ju så himla snygg.

"Hmm, jag gillar din tunga, gillar du min också?" Hon räckte ut den och jag svarade "ja", även om jag tyckte mer om hennes hår, hennes blå ögon, det vackra ansiktet och brösten under den vita t-shirten. Jag var övertygad om att hon inte bar bh.
"Vill du smeka min tunga?"

"Smeka din tunga?"

"Ja, jag älskar det!"

"Ja, det vill jag", svarade jag och sträckte fram min hand. men hon tog den i sin och log, lutade sig fram för att se mig rakt in i ögonen. Det fick mitt hjärta att banka dubbelslag och rodnaden att stiga igen. "Du måste tvätta händerna först!.

Jag har aldrig tvättat händerna så noga som den gången. "Smeka tungan", sade jag till mig själv framför spegeln på toaletten. "Knäppt, men herregud vad snygg hon är." Mina tankar gick längre än till tungsmek.

 

 

Det kändes konstigt i början, hon satt framför mig med tungan ute, och jag smekte försiktigt, följde med yttersta fingerspetsarna tungan tills de mötte hennes läppar. Hon stönade svagt och lutade huvudet framåt, så att håret kom att hänga som ett draperi runt hennes ansikte. Jag lutade mig också fram, stötte pannan lätt mot hennes, så att vi satt avskilda från världen utanför, och jag smekte hennes tunga och kände hennes hår kittla mot mina armar och mina kinder. Hon luktade himmelskt gott, hon luktade timotej.

 

Det var otroligt erotiskt, något av det mest erotiska jag någonsin upplevt i mitt liv. Jag hörde på hennes stönande att hon tyckte om det, och det gjorde mig djärvare. Jag smekte hårdare, tryckte och drog, knådade och smekte lätt. Smekte på alla sätt jag kunde komma på. Hon stönade och saliv rann över min händer. Det verkade inte bekomma henne, och jag tyckte inte alls det var äckligt, bara upphetsande.

 

Så lyfte hon på huvudet, såg på mig med beslöjade ögon, fortfarande med tungan ute. "Kyss den är du snäll!" Och jag kysste hennes utsträckta tunga på både översidan och undersidan, innan jag sög in den i min mun.

Då drog hon sig tillbaka, suckade och sade: "tyvärr, jag måste kila, har lovat att hjälpa en kompis". Hon plockade snabbt till sig sin väska och gav mig en puss på kinden.
"Du är söt, synd att jag inte kan stanna.” Och så hade hon virvlat iväg innan jag hunnit reagera. Innan jag kommit mig för att fråga om vi skulle träffas igen.

 

Men hon kom själv glatt springande tillbaka. "Du, vi kan väl ses imorgon på stadsbiblioteket. Klockan två vid entrén. Då ska jag kyssa din tunga!"

"Ok", svarade jag och så var hon borta igen.

 

Jag kunde inte sova alls den natten, satt bara uppe och drömde dagdrömmar.

Dagen efter var jag på stadsbiblioteket kl två, men inte hon.

Ända sedan dess har jag letat efter henne, och som jag har letat!

 

Leif Svensson