Bouppteckning Olof Nilsson

Olof Nilsson (1785-1852) är min mormors farfars far. Jag håller på att ”översätta” hans bouppteckning. Det är intressant att bouppteckningen görs 1839 medan Olof och hans andra hustru ännu är i livet. I samband med bouppteckningen har också lösöret auktionerats ut och inkomsten fördelats mellan arvingarna.
Jag har bara publicerat första sidan än, men jag har kikat på utgången. Äldsta brodern övertar gården, det är väl enligt kutym på den tiden, antar jag. När det gäller lösöret så fördelas de lika mellan barnen, första barngruppen får litet mindre eftersom de redan fått ut arv efter deras mor. Olof har en dotter, för henne har de behövt markera att hon ska ha lika som bröderna. Äldsta brodern Israël som övertar gården, får även han del av inkomsterna från lösöresauktionen.

Bouppteckningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *